Konya usulü içli köfte
ince ince doğradığınız soğan, kıyma, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp iç harcınızı hazırlayın. İnce bulguru derin bir kaba alıp, üzerine sıcak su döküp demlendirin. Biraz şişince, un, yumurta ve tuzu katıp yoğurun. Yoğururken arada bir elinizle soğuk su ilavesi yapın. İyice hamur kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatarak hamuru avuç içinizde açarak daire haline getirin. Ceviz büyüklüğünde kıymalı harç alıp yassı şekil verin. Kıymayı ,hazırladığınız hamurun içine yerleştirin. Hamurun kenarlarını, arada bir elinizi ıslatarak, parçalamadan kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri kaynayan suya atıp 10-12 dakika haşlayın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber ve domates gezdirerek servis edin
Hamuru için 2 su bardağı ince bulgur 6 yemek kaşığı tepeleme un 1.5 çay kaşığı tuz 1 yumurta İçi için Yarım kg kıyma 2 baş küçük soğan Karabiber, tuz, su Üzerine Sarımsaklı yoğurt Tereyağında kızdırılmış pul biber
Frambuazlı güllaç
Sütü tencereye koyup şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Frambuazların bir kısmını süsleme için ayırıp kalanını bir tencereye koyun. Üzerine 2-3 kaşık şeker serpip 10 dakika kadar pişirin. Blendırdan geçirip püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Güllaçların boyuna uygun bir tepsiye güllaçları biber birer koyarak üzerine süt dökerek yarısını kat kat döşeyin. Üzerine frambuaz sosunu yayıp işlemi tekrarlayarak güllaç yapraklarını sütle ıslatarak kat kat döşeyin. Kalan sütü üzerine boşaltın. Birkaç kaşık saf gül suyu serpip sütü çekene kadar soğuk bir yerde bekletin. Servisten önce yeşil toz fıstıkla ve frambuaz taneleri ile süsleyip kare kare dilimleyerek servis yapın.
Yarım kg güllaç yaprağı 2 litre süt, 750 gr tozşeker 200 gr toz yeşil fıstık 500 gr taze frambuaz( veya mevsim meyveleri) 4-5 kaşık saf gül suyu