Antalya'da Japon bir bilimkadını tarafından açılan restoran, Roma dönemine ait 2 bin yıl öncesinin yemekleri ile dikkati çekiyor. Japonya'da Gunma Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Kaori Goto, bilimsel çalışmalar sırasında ismine rastladığı Bergamalı hekim Galenos'un kendisine ilham kaynağı olduğunu söyledi.
ŞİFALI YEMEKLER
Galenos'un insanları iyileştirmenin yanı sıra keşfettiği şifalı bitkileri de yemek haline getirerek insanlara 2 bin yıl öncesine ait yemek kültürü ile sunduğunu anlatan Kaori Goto, "2 bin yıl öncesinde zeytinyağı, balık, balıkyağı, su teresi gibi yiyecekler yoğun olarak kullanılıyordu. Çalışmalarımı tamamlayınca Japonya'da da bir restoran açmayı düşünüyorum" dedi.