X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Manavgat susam için harekete geçti
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Manavgat susam için harekete geçti

  • Giriş Tarihi: 28.10.2014
Manavgat susam için harekete geçti
Manavgat susam için harekete geçti

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, susamın yüzde 62'lik yağ oranıyla sadece Manavgat'ta üretildiğini söyledi. Manavgat susamının yüzde 62 oranında yağ oranına sahip olduğunu ve Türk Patent Enstitüsü'ne müracaat ettiklerini hatırlatan Boztaş, "Coğrafi işareti alıp markalaşma için ilk adımımızı attık" dedi.

OSMANLI'NIN VAZGEÇİLMEZİ

Manavgat susamının 1400'lü yıllarda Osmanlı mutfağının vazgeçilmez ürünü olduğunu kaydeden Boztaş, "Türkiye'de üretilen 30 bin ton susamın 4 binini Manavgat ilçesi üretiyor. Manavgat'taki arazilerimizin çoğunda susam ikinci üretim olarak yapılıyor. Toplaması ve hasat etmesi çok meşakkatli bir ürün. İşçi bulmakta zorlanıldığı için de çiftçiler sıkıntı yaşıyor" diye konuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.