Antalya'da her hafta salı günü bir araya gelerek kent gündemini belirleyen Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun bu haftaki konuğu Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı oldu. İl Müdürü Dallı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında Salı Grubu üyelerine bilgi verdi.
TARIMIN BAŞKENTİ
Antalya'nın Türkiye tarımının en önde gelen lokomotifi, çekim kuvveti olduğunu belirten İl Müdürü Dallı, "Özellikle domates, biber, kabak, patlıcan gibi ana kalemlerde ve bazı meyve türlerinde nar, avakado, muz gibi ürünlerde yüzde 25'in üzerindeki bir oranla ülke üretiminde pay sahibiyiz. Yine Türkiye'nin toplam üretiminin 45-50 milyon ton yaş sebze- meyve üretiminin yüzde 11'ini, 5-6 milyon tonunu Antalya'da üretmekteyiz. Türkiye ihracatının da yüzde 26'sını Antalya'dan gerçekleştiriyoruz. 2013 yılı sonu itibariyle bir yıllık tarımsal hasılat 8.6 milyar lira. 2014 sonu itibariyle bunun 9 milyar lirayı aşmasını hedefliyoruz" diye konuştu.