"Paylaştıkça çoğalan değerlere emeği ile katkıda bulunanlara…"
Kimi zaman ticari faaliyetlerimizle ilgili kutlamaları, yenilikleri, önemli anlarımızı, özel günlerimizi (kuruluş yıldönümü, ürün lansmanı, geleneksel buluşma vs.) yakınlarımızla, dostlarımızla, yakın çevremizle, paydaşlarımızla paylaşmak isteriz. Kimi zaman da yaşamla ilgili özel anlarımızı (Düğün, yıldönümleri, kutlama, anma vs.) dostlarımızla, yakınlarımızla, iletişim ve ilişkide olduğumuz bütün insanlara duyurmak, onlarla paylaşmak isteriz. Bunu planlarken ve yaparken o önemli günde konuklarımızın, keyifli anlar geçirmesini isteriz.
Çünkü mutluluğumuz var ve biz bunu paylaşarak, misafirperverliğimizi göstermek isteriz. "Peki bunu nerde yapacağız?
Neler ikram edeceğiz?
Yemek ne olacak? Nasıl eğlendireceğiz? Müzik ne olacak?" gibi bizi bekleyen çok soru ile karşı karşıyayızdır.
Ama merak etmeyin, bütün bunları bizim adımıza düşünen PR firmaları, ajanslar ve profesyoneller var. Bütün detaylar sizin isteğinize göre planlanıp gerçekleştirilir. Ve böyle organizasyonların en güzel yanı misafir olmaktır.
Çünkü her şey misafir için hazırlanır ve artık misafirler beklenir.
Ben işte böyle bir organizasyona katıldım. DRN Ajans&PR tarafından; Mardan Otel'de organize edilen, İbrahim Öcalan'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Sanax İnşaat'ın kuruluş yıldönümüne katıldım. Buraya kadar konu organizasyonla ilgili, fakat ben bu yazının konusu gereği elbette yemekle ilgiliyim. Bana göre böyle gecelerde en önemli aktör yemek olmalıdır.
Madem mutluluk paylaşımı için bir araya geliniyor, o halde paylaşımların en kutsalı olan ekmeği yani yemeği paylaşmak olduğuna göre; yemeğin seçimi, içeriği, sunumu, kalitesi en önemli konu olmalıdır. Gözlerle geceyi izlerken, kulakla müziği ve konuşmaları dinlerken, masadaki yemek de damakta güzel tatlar bırakmalıdır.
Böyle organizasyonlara çok fazla katıldım. İtiraf etmeliyim ki birçok yemek organizasyonu dahil; son zamanlarda katıldığım en iyi yemeklerden biriydi. Özellikle yemek konusunda gecenin gizli kahramanı DRN Ajans&PR İletişim Direktörü Elif Pamuk'tu. Elif Hanım'ın sektörde oldukça tecrübeli ve başarılı olduğuna şahit oldum. Sohbetimizde öğrendiğim kadarı ile turizm eğitimi almış, Hilton ve WOW gruplarında uzun yıllar çalışmış.
Bugüne kadar çok sayıda düğün, kutlama ve özel anları organize ederek mutlu günlere katkıda bulunmuş.
Katıldığım Sanax yıldönümü yemeğinde Elif Hanım'ı oldukça başarılı buldum.
Hazırladığı, önceden deneme yaptığı menü ile geceyi tamamlamış gibi görünüyordu.
Böyle yemeklerde çok sık gördüğüm birçok olumsuz örneklerin aksine, bu yemekte ordövr tabağındaki her şey taze olup, kaliteli malzemeler kullanılmıştı.
Ara sıcak olarak, sıcak tabakta sıcacık kaşarlı mantarlı krep, hemen arkasından gelen asideli dilber salatadan sonra özel sunumuyla ana yemek dana burgunyon oldukça başarılıydı. Geceyi ve yemeği tatlandıran kahveli dondurma eşliğindeki çikolatalı tartla gecenin yemek bölümü son buldu.
Böyle gecelerde sadece şaşaalı bir görüntü ve eğlendirici müzikler ön planda tutulur; ancak bu gecede diğer bütün unsurlar kadar yemeğe de gereken önemin verilmiş olması beni sevindirdi.
Bütün özel, mutlu günlerin yakınlarınızla, dostlarınızla birlikte; en anlamlı paylaşım olan aynı sofrada, aynı yemeği paylaşarak geçirilmesi dileği ile…