X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Aziz SERÇE: Ramazan'da sağlıklı tercih: Balık
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Aziz SERÇE: Ramazan'da sağlıklı tercih: Balık

  • Giriş Tarihi: 20.6.2015
Aziz SERÇE: Ramazan'da sağlıklı tercih: Balık
Aziz SERÇE: Ramazan'da sağlıklı tercih: Balık

Ramazan'da medyada bu ayın anlamı, maneviyatı, dinimizdeki yeri kadar çok konuşulan konulardan biri de hangi öğünde nelerin yenilip yenilmeyeceği, nasıl pişirileceği, kaloriler, yemek listeleri gibi konular olur.
Kimi zaman geleneksel sofralar, kimi zaman güncel sofralarla ilgili menüler, haberler ve ilanlar nedeni ile Ramazan, yeme içme meselesine dönüştürülme riski ile karşı karşıya kalır. Aslında bana göre beslenmede temel konu, diğer bütün günlerde olduğu gibi Ramazan ayında da sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenme olmalıdır.
Bu anlamda bakıldığında özellikle yaza denk gelen Ramazan'da yanlış inanış ve bilgilerin aksine; protein, omega 3, vitamin ve mineral zengini, hazmı kolay bir yiyecek olan balığı tüketmek isabetli bir seçim olacaktır.
Daha önce doğal deniz balığının yeryüzündeki en organik besin kaynağı olduğunu yazmıştım.
O halde balığın kaynağından tabağa gelme sürecinde; öncelikle taze olmasına ve en uygun pişirilme yöntemine özen gösterebilecek, işinin uzmanı, balığı bilen, tecrübeli, güvenebileceğimiz yeni tabiri ile balık pişiricilerine ihtiyaç duyarız.
Antalya'da benim 1998 yılından beri taa Doğu Garajı'ndan beri tanıdığım, işinin uzmanı balıkçılık konusunda güven veren Balıkçı İrfan'a konuk oldum. Özellikle yemek hizmeti veren bir işletmenin sahibinin ismi ile anılması, güven, ustalık imajı yarattığı için bende olumlu duygular yaratır. Balıkçı İrfan, temizliğe, tazeliğe, kaliteye önem vermesinden dolayı, salaş balıkçı deyimini tam hak ediyor. Balıkçı İrfan, balıkları her sabah kendisi bizzat alır, yeri geldiğinde garson, aşçı olur. Çok fazla müdavimi var. Kimin ne yiyeceğini, nerede oturacağını bile bildiğinden hazırlıklarını o yönde önceden yapar.
Rezervasyonsuz yer bulma şansınız zor. İyi bir ekibi var. Murat ve Ekrem usta, sürekli yenilikler yaparak mutfakta soğuk mezelerin ve balıkların en lezzetli şekilde tabakta yer almasındaki sorumluluklarını başarı ile yerine getiriyorlar. Cengür Şef'in salonla mutfak arasında köprü kurması, İrfan'ın operasyonun her aşamasındaki tecrübeli dokunuşları ile misafirlere lezzetin, kalitenin ve iyi hizmetin sunulması, Balıkçı İrfan'ı tercih edenleri mutlu ediyor gibi görünüyor.
Son zamanlarda balığın daha fazla yenilebilir olmasını sağlayan, balık yemekleri olarak adlandırabileceğim, hafif, kızartma dışında pişirilme yöntemi ile Balıkçı irfan'da da karşılaştığım; kendine özgü ismi ve içeriği ile denemeye değer yemeklerden İspanyol, İtalyan isimli spesiyalleri ve fener kavurma Ramazan'da rahatlıkla denenebilecek lezzetler. Levrek marin, kalamar ve ahtapot ızgara tam kıvamında denemeye değer tatlar. Ot kavurma, biber tarator, cunda ezmesi, özel sunumu ile ayvalık peyniri, fava, deniz börülcesi; görüntüsü, tazeliği, doğallığı ile tabağınızda hak ettiği yeri alacaktır. Hem Ramazan hem de yaz olması nedeni ile ızgara ahtapot, kalamar ve ızgara olabilecek ya da yemeği yapılabilen bir balık tercihinizle hafif ve sağlıklı bir yemeği Balıkçı İrfan'da bulma şansınız yüksek.
Tazeliği, doğallığı, iyi hizmeti, farklı tat ve sunumları ile salaş tabirini tam olarak hak eden Balıkçı İrfan'da Ramazan ayında da keyifle balık yemekleri yiyebileceğinizi düşünüyorum.
Huzurlu, sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmeniz dileklerimle…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.