X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Saray katmeri
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Saray katmeri

  • Giriş Tarihi: 30.6.2015
Saray katmeri
Saray katmeri

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini iyice çırparak yağlanmış tavaya bir kepçe yada biraz kalın isterseniz..1.5 kepçe döküp tavayı hafif sallayıp arkalı önlü pişirin. Yağlanmış fırın tepsisine pişen hamuru koyup tamamına krem peynir sürün. Üzerine sotelenmiş ıspanak koyun. Arzu ederseniz kavrulmuş kıyma da koyabilirsiniz. Tekrar hamur koyup, krem peynir sürün. Kat kat hepsine aynı işlemi yapın. En son yumurta ile rendelenmiş kaşarı karıştırıp üzerine koyun ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
Hamuru için 2 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 tane yumurta 2-3 kaşık yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz İçi için Krem peynir Ispanak (hafif sotelenmiş) Pul biber karabiber Üzeri için 2 yumurta 1 kase rendelenmiş kaşar

Kıbrıs tatlısı

HAZIRLANIŞI
Şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırın ve 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Sonrasında içine sıvıyağ, un, galeta unu, vanilya, kabartma tozu, ve fındıkları ekleyek karıştırmaya devam edin. Karışım tamamlandıktan sonra hamuru tepsiye döküp 180 derecede fırında 40 dakika pişirin. Pişirme işlemi tamamlanınca fırından çıkarın ve tatlının üzerine soğumuş olan şerbetini vererek beklemeye alın. Kreması için şanti hariç tüm malzemeleri karıştırın. Ocakta muhallebi kıvamını alınca şantiyi ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğutun ve tatlı şerbetini iyice çektikten sonra kremayı üzerine sıvayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı su 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı galeta unu 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı kırık fındık Şerbet için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Krema için 1 lt süt 4 yemek kaşığı un 1 paket vaniya 1 paket krem şanti

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.