Alanya'da
10 yıl öncesinde ticari üretimi yapılan arpa ve buğdaya rağbet kalmadı. Üretici, un ihtiyaçlarıyla hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için arpa ve buğday üretimi yapar hale geldi. Kısıtlı alanda üretilen arpa ve buğdayın maliyetinin yüksek olması ve kar payının düşüklüğü bunda etkili olurken, ilçe genelinde yıllık ortalama 15- 20 bin ton arpa ve buğday üretiliyor. Rakamlar son 10 yılda değişiklik göstermezken, üreticiler geçmişte arpa ve buğday ektikleri tarlaları bugün sebze ve meyve yetiştiriciliğinde kullanıyor.
YILLIK 16 BİN TON
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya'da 2014- 2015 yılı itibariyle 80 bin dekar alanda 16 bin ton buğday üretildiğini belirterek bu üretimin ticari olmayıp sadece çiftçinin kendi ihtiyacını karşıladığını söyledi.