X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Geleli yemeği
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Geleli yemeği

  • Giriş Tarihi: 7.7.2015
Geleli yemeği
Geleli yemeği

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ocakta közleyin ve soğumadan kabuklarını soyun. Kapya biberleri de aynı uygulamadan geçirip mini kuşbaşı doğrayın. Tavada yağı kızdırın ve eti ekleyip sotelemeye başlayın. Domateslerin kabuklarını soyup suyunu sıkın ve mini kuşbaşı doğrayın. Ete ilave edin. Etler tamamen piştikten sonra baharatları verin ve kapağını kapatarak bekletin. Ayrı tavada tereyağını eritin, sarımsakları ekleyin. Ardından patlıcan ve biberi ilave edip harlı ateşte sotelemeye devam edin. Tuzunu ekledikten sonra servis tabağına alın. Üzerine sotelenmiş olan eti ekleyin. Kabuğu soyulmuş ve halka kesilen patatesleri kızartın ve üzerine 3 adet dizin. Patatesin üstüne yoğurt ve son olarak da Antep fıstıklarını serpiştirin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
400 gr dana kuşbaşı 300 gr patlıcan 100 gr kapya biber 2 adet sivri biber 2 adet domates 2 diş sarımsak 240 gr süzme yoğurt 100 gr Antep fıstığı 120 gr tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ

CEVİZLİ İNCİR TATLISI

HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkayın sonra bütün olarak ılık sütte 30 dakika bekletin. Yumuşadıktan sonra içlerini oyun ve tarçın ile karıştırılan cevizleri açılan incirlere doldurun. Açık olan kısmı tekrar elinizle kapatın ve saplı kısmı üste gelecek şekilde tencereye dizin. Ayrı tencerede şekeri ve suyu karıştırın sadece ısıtın ve incirlere dökün 20 dakika orta ateşte kaynatın. Varsa borcama alın şerbetini de üzerine gezdirip soğutun. Üzerine antepfıstığı gezdirin kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER
420 gr kuru incir 1 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 su bardağı süt İç malzemesi 200 gr ceviz içi 150 gr tarçın 100 gr Antep fıstık

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY Su Otel Aşçıbaşı

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.