MALZEMELER
350 gr dana döş kıyma 150 gr kuzu döş kıyma 1 adet kereviz 100 gr havuç 250 gr domates 200 gr domates suyu 1 çay kaşığı zeytinyağı 150 gr arpacık soğan 3 diş sarımsak 80 gr ceviz içi 1 adet yumurta 70 gr kuru domates 1/2 maydanoz 1 demet fesleğen 3 dilim bayat ekmek
HAZIRLANIŞI
Dana döş ve kuzu döş etini ince ağızlı kıyma makinesinde çekin. Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri çok ince doğrayın, domates, soğan, sarımsak, ekmek, maydanoz ve fesleğini varsa mutfak robotunda veya rende ile ufalayın. Baharatlar ile birlikte kıyma ve yumurtayı karıştırıp 30 dakika soğuk dolapta dinlenmeye alın. Kereviz, soğan, sarımsak, havuç ve domatesleri çok ince rendeleyin veya robota verin, zeytinyağını tencereye ekleyip kızdırın. Önce soğan ve sarımsakları ardından diğer sebze mixlerini ilave edip sotelemeye başlayın. Bir süre sonra domates suyu ve baharatları ekleyin. Kısa süre de kısık ateşte 20 dakika kaynatın ve beklemeye alın. Kıymayı orta boy yuvarlak ve yassı olarak hazırlayın isteğe göre kızgın yağda veya 150 derecede fırında 20 dakika pişirin ve sıcak olan domates sos ile karıştırın. Yanında pilav ve kızarmış kibrit patates ile servis edin. Afiyet olsun.
PEYNİR TATLISI
MALZEMELER
3 çorba kaşığı irmik 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1.5 çorba kaşığı margarin 1 adet yumurta sarısı 3 adet yumurta 1 çorba kaşığı limon suyu 250 gr tuzsuz lor peynir 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi ve un
HAZIRLANIŞI
erbet için 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, vanilya ve limon suyunu karıştırıp 15 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Margarin, yumurta ve peyniri geniş bir kapta karıştırın sonra irmik, Hindistan cevizi ve aldığı kadar un ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına getirip ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvalayın. Yuvarlak Borcam tepsilere dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca soğuk olan şerbetini verin. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.