X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY: Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY: Ramazan sofrası

  • Giriş Tarihi: 15.7.2015

Hasanpaşa köftesi

MALZEMELER


400 gr kıyma 2 yumurta 1 büyükbaş kuru soğan 2 diş sarımsak Kurutulmuş ekmek 1 çorba kaşığı salça Kimyon, karabiber Kırmızı toz biber Püresi için 3 patates 1 çay bardağı süt Kaşar rendesi Tuz

HAZIRLANIŞI

Karıştırma kabına 300 gr kıymayı alın, üzerine 1 adet soğan ve sarımsak rendeleyin. 2 adet yumurtayı kırın, kurutulmuş ekmeği ilave edip tuzunu ve köfte baharatlarını ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle yuvarlayın ve ortasını hafifçe bastırın. Fırın tepsisini yağlayın ve köfteleri bu şekilde hazırlayın. Köfteleri fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Püresi için ise, patatesleri haşlayın ve rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş patatesin üzerine 1 çay bardağı sütü dökün, üzerine kaşar peyniri rendesi ve tuzu ilave edip karıştırın. Fırından köfteleri çıkartın. Patates püresini şanti torbasına alın ve köftelerin ortasına sıkın. Kaşar rendesini patateslerin üzerine ilave edin ve kaşarların üzeri kızarana kadar pişirin. Sosu için ise sıvıyağ, salça ve suyu ilav edip bir sos elde edin. Pişen köfteleri ve sosunu servis tabağına alın, isteğe göre yanında sebzeli pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Baklava böreği

MALZEMELER

Buğday nişastası 250 gram tereyağı Hamuru İçin; 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un, tuz İç malzemeleri; Yarım kilo ıspanak göz kararı lor peyniri sıvı yağ, tuz

İlk olarak ıspanaklar temizlenir ve minik minik doğranır. Lor peyniri, sıvı yağ ve tuz ile karıştırılır. Hamur için sayılan malzemeler karıştırılarak yoğurulur. Hamurdan 24 beze oluşturulur (12 altına, 12 üzerine olacak şekilde). Aralarına nişasta serpilerek üst üste tabak büyüklüğünde açılır. Tepsi boyutuna göre merdane ile genişletilir. 12 beze açılarak tepsiye yerleştirilir ve arasına ıspanaklı harç yayılır. Kalan diğer bezeler de açılarak üzerine serilir. Kesilerek eritilmiş tereyağı üzerine ilave edilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Yanında kapya biberli süzme yoğurt ile serviz edebilirsiniz. Afiyet olsun…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.