X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER AZİZ SERÇE: Yeni mekanlar yeni lezzetler
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

AZİZ SERÇE: Yeni mekanlar yeni lezzetler

  • Giriş Tarihi: 25.7.2015

Ben her şehirde çeşitli mekanlarla özdeşleşmiş, oraya mal olmuş yemeklerin olduğuna inanıyorum. Ve tercih yaparken, ya nereye gidelim olur, ya da ne yiyelim olur. Birçoğumuz tatile gittiğimizde, gidilen yerlere özgü yemekler tatmak isteriz. İlk defa gidiyorsak ve orası ile ilgili yeterli bilgiye sahip değilsek; hemen orada nerelere gidilir ve ne yenilir araştırmasına gireriz. Dolaşırken bile acıktık diyelim; öğlen, akşam zamana ve ihtiyaca göre hemen 'Foursquare'e girer, en yakında ne var, neler yenilebilir, daha önce gidenlerin yorumlar neler diye bakarız. Menü içeriğine göre, yorumlara göre tercihte bulunuruz. Bütün şehirlerde olduğu gibi Antalya'da da durum aynıdır. Zaman zaman ben de bu yöntemle araştırmalarda bulunup farklı mekan ve menüleri sizle paylaşıyorum. Bu hafta, çiçeği burnunda, en kısa zamanda Foursquare'de yapılan araştırmalarda uygun puan ve yorumlarla yerini alacak olan; kentte güzel bir noktada hizmet vermeye başlayan, Quzzine'ye misafir oldum. Uzun yıllardır tanıdığım, işinin ehli Erdoğan'ın yönetiminde hizmet vermeye başlamış. Erdoğan Quzzine'de misafirlerinin; kendilerini evinde gibi hissedecek sıcak, sevimli bir ortam yaratmış. Girişte hemen sizi açık bir mutfak ve kocaman bir kara fırın karşılıyor. Her şey açıkta ve şeffaf… Ekmekler kendi üretimleri ve minik, şirin renkli tahta kasalarda geliyor. Doğrama tahtasında gelen ilginç menüyü incelediğimde; Ege ve Akdeniz esintileri var. Soğuk taze hazırlanmış bir limonata ilk tercihim oldu. Ben hemen Antalya'ya özgü serpme börekle başladım. Serpme börek, sipariş üzerine ve elle yapılıyor olması, ince, çıtır ve yağ oranının dengede olmasıyla diğer börek seçeneklerine göre avantajlı bir konuma geçiyor. Hemen arkasından tattığım, Ege yöresinden Tire köftesi, özenle hazırlanmış sosu ve şefin ince dokunuşları ile köfte severler tarafından menüdeki beğenilenler arasında yerini alacak gibi görünüyor. Tattığım ve yine oldukça beğenileceğini düşündüğüm diğer bir lezzet ise közde patlıcan yatağında ve kremalı, dömiglas sosu ile tavuk ızgara; beyaz et seçeneğinin taze sebze ile kombinasyonu sonucu hafif olma özelliği ile yemek severlerin tercihleri arasında yer bulacaktır. Dikkatimi çeken başka bir yenilik ise bildiğimiz eski tahta sebze kasalarında kahvaltı sunumu oldu. Yemek sonundaki ilginç Türk kahvesi sunumu ise görülmeye değer. Yılların deneyimini, bilgi birikimini Quzzine'de gözler önüne seren Erdoğan, başarılı bir projeye imza atmış. Quzzine şıklığı, temizliği, yeni sunum tarzları ve fiyat kalite dengesindeki uyumu ile misafirlerine lezzetler sunmaya hazır… Keyifli ve lezzetli yemeklerle buluşmanız dileklerimle…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.