Medıcal Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysun Yurdakul, sonbahara geçiş dönemiyle ilgili beslenme önerilerinde bulundu. Mevsim geçişinin yaşandığı şu günlerde hastalıklara yakalanma riskinin de fazla olduğunu söyleyen Yurdakul, "Vitaminlerden özellikle A, C, E ve B, minerallerden ise Selenyum ve Çinko bağışıklık sistemini desteklediği için daha özenli almamız gerekiyor. Çay ve kahve yerine bol bol bitki çayı içmeye, günde en az iki litre su tüketmeye, yemek öğünlerimizi atlamamaya, meyve sebzeleri bol tüketmeye özen göstermeliyiz" dedi.
ÖĞÜN ARALARI ÖNEMLİ
Öğünlerin geçiştirilmemesine ve içerikli olmalarına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Yurdakul, mutlaka çiğ sebzeye yer verilmesi gerektiğini vurguladı. Diyetisyen Yurdakul şöyle devam etti: "Suyu günde en az 2 litre olacak şekilde içmeye çalışın. En az 2 su bardağı az yağlı yoğurt, süt veya ayran tüketin. Bir öğün sebze, diğer öğün mutlaka haşlama ya da ızgara tavuk, balık, köfte tüketin. Öğün aralarını çok uzun bırakmayın, ara öğünlerinizde meyve ve yağlı tohumları tercih edin."