OTEL Maliyetleri Analizi Ekim 2015 sonuçlarına göre, otellerdeki maliyet yükselişleri artarak devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı fiyat verilerine göre ülke geneli enflasyonu yüzde 7.7 oldu. Otel Maliyetleri Analizi'ne göre ise, aynı dönemde otellerin yiyecek içecek alım fiyatları yüzde 11.6, toplam maliyetleri ise yüzde 12.6 yükseldi.
EN ÇOK ET VE ET ÜRÜNLERİ
Böylece otellerde maliyet artışları, enflasyonun 4.9 puan üzerinde gerçekleşmiş oldu. Yıllık maliyet artışlarının en yüksek olduğu masraf kalemleri; yüzde 15.7 ile et ve et ürünleri grubunda, yüzde 19.3 ile meyve sebze grubunda gerçekleşti. Yiyecek grubunun tamamında maliyet artışları yüzde 14.2 olarak, içecek grubunda ise yüzde 11 olarak gerçekleşti.