Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ÇATAK Projesi destekli anız ekimi yapıldı. Burdurlu Önder Bulut'un 8 dönümlük arazinde yapılan ve pulluk, ızgara gibi ekipmanların kullanılmadığı uygulamayla, mazot ve zaman kaybının önüne geçilerek, mahsulde yüksek rekolte elde edilmesi hedefleniyor.
REKOLTE ARTIRILACAK
Ekonomisinin büyük bir bölümünü tarım ve hayvancılığın oluşturdu Burdur'daki tarım arazilerinin ekiminde Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamında doğrudan anıza ekim uygulaması yapıldı. i 25 bin TL karşılığında aldığı direkt ekim mibzer makinesi ile yapılan arpa ekiminden Bulut'un 8 dönümlük arazisindeki uygulama ile mazot ve zaman tasarrufundan bulunulacak ve hasat sonrası rekolte artacak. AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Reşat Petek, Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği (DSYB) Başkanı Kamil Özcan'ın katıldığı ekim sisteminin il geneline yayılması için çalışmalara başlandığı vurgulandı.