Apartman
altı ekmek fırınlarının önünü kapatan yönetmeliğin çıkmasının üzerinden tam 1 yıl geçti. Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, geçen bir yıllık sürede Antalya'da ruhsatsız fırın kalmadığını söyledi. Buhurcu, şimdi sektörün en önemli probleminin ise ruhsatını amacı dışında kullanan işletmeler olduğunu anlattı. Ekmek fırını açabilmek için konutlardan ayrı, bağımsız bir binaya sahip olunması, iskanda da fırın olarak görünmesi gibi bir çok şart olduğunu hatırlatan Buhurcu, "Ancak unlu mamül ruhsatı alan bir çok işletme, ekmek imalatı da yapıyor. Unlu mamül ruhsatını almak çok daha kolay. Bu sorunu aşamıyoruz" dedi. Buhurcu, Antalya'da unlu mamül ruhsatı olup ekmek üreten 60'ın üzerinde tesis olduğunu iddia etti.
TESPİT ETMEK ÇOK GÜÇ
Bu işyerleri tespit edildiğinde, başka bir fırından ekmek aldıklarını beyan ettiklerini ifade eden Buhurcu, "Kanıtlamak zor. Günlük olarak ekmek fırınlarından 40-50 adet gibi küçük partiler halinde ekmek faturası kesiyorlar. Ancak bunun çok üzerinde ekmek üreterek, ekmek satıyorlar. Hiç bir fırın dışardan ekmek alıp satmak için yapılmaz. Ekmek üretmek için yapılır" diye konuştu.