23. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (ANFAŞ Food Product), Antalya Expo Center'da kapılarını açtı. Fuarın resmi açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, yılda 15 milyon kişiye yakın turiste ev sahipliği yapan Antalya'nın, otelden restorana hizmet sektöründe oldukça ileri noktada olduğunu söyledi.
SEKTÖR GELİŞECEK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalya'da fuarcılık sektörünün yurt dışında birçok rakibini de geçerek çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Türkiye'nin tarımsal üretimiyle sadece kendine değil birçok ülkeye de önemli katkı sağladığını ifade eden Türel, "Rusya'nın Türkiye'den gelen tarım ürünlerini yasaklamasıyla ülkede domatesin tanesi 6-9 dolardan satılmaya başladı. Bu da Antalya'nın dünyayı nasıl beslediğinin güzel bir göstergesi" diye konuştu.
100 BİN KİŞİ GELEBİLİR
ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak da Antalya'da fuar organizasyonlarının kamu ve özel sektör işbirliği ile çok daha büyük boyutlara ulaşabileceğini bildirdi. Temiz gıdanın dünyada stratejik bir sektör haline geldiğini kaydeden Badak, "Türkiye'de gıda ham maddelerinin büyük bölümünü üretebilen bir ülke. Bir kilogram fasulye bile üretemeyen birçok ülke dünyanın en büyük gıda fuarlarını yapıyor. Biz Antalya'da bu fuara her yıl 50 bin yerli, 50 bin yabancı misafiri getirebiliriz" dedi.
45 BİN ZİYARETÇİ GELECEK
Fuar kapsamında 'Bakliyatlı Ürünler ile 7 Bölge Lezzet Günleri' düzenlenecek. Fuarda, et ürünleri, bakliyat, unlu mamuller, süt ürünleri, deniz ürünleri, kuru gıdalar, şarküteri, donmuş gıdalar, paketleme ve ambalajlama sektörleri, kahve, çikolata gibi sektörlerden 2 bin 500 markanın ürünü sergileniyor. 13 Şubat tarihine kadar açık kalacak fuarı yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 45 bin profesyonelin ziyaret etmesi ve binin üzerinde iş görüşmesi yapılması bekleniyor.