X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ramazan sofrası

  • Giriş Tarihi: 6.6.2016
Ramazan sofrası
Ramazan sofrası

TAVUK RULO

HAZIRLANIŞI
Kabak ve havuç ince çubuklar halinde doğranır. Pırasa ince halkalar halinde dilimlenir. Tavaya zeytinyağı konulur. Doğradığımız sebzeler tavaya konulur, yumuşayıncaya kadar sotelenir. Hazırlanan sebzeler soğuduktan sonra ince dövülmüş tavuk göğsüne konulur, rulo yapılır. Kordonla sabitlenir. Domateslerin kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Rulo haline getirdiğimiz tavuklar fırın tepsisine konulur. Domates rendesi ve su tavukların üzerine ilave edilir. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. İnce kıyılmış maydanoz ve kekik servis esnasında süslemek için kullanılır.

MALZEMELER
4 parça ince dövülmüş tavuk göğsü, 1 kabak, 1 havuç, 2 sap pırasa, 2 domates, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 bardak su, tuz, karabiber, kekik, maydanoz.

İNCİR DOLMASI

HAZIRLANIŞI
İncirleri 1 saat ılık suda bekletin. Sonra üst kısımlarını iri dövülmüş ceviz ile doldurun. Doldurulan incirleri tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı şekerli su ve sıvı yağ gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kaymak veya cevizle birlikte servis edebilirsiniz.

MALZEMELER
20 adet kuru incir Ceviz (iri dövülmüş), 3 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve kaymak.


By Chef Bilge Erk