HAZIRLANIŞI
Bamyaları temizleyip sirkeli suda bekletin. Soğanları soyup kıyın, domateslerin kabuklarını soyun küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırın soğanı sote edip kıymayı ekleyip kavurun. Bamyaları ilave edip domatesi ekleyin. Limon suyu, tuz, kesme şeker ve karabiberi suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar karıştırmadan pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
30 Dakika 6 Kişilik 1 kilogram taze bamya, 200 gram kıyma, 3 soğan, 3 domates, 1,5 çay bardağı zeytinyağı, 1,5 su bardağı su, 1 kesme şeker, limon suyu ve tuz.
KAHVELİ PARFE
HAZIRLANIŞI
Kahveyi sütün içinde eritin. Krem şantiyi karıştırma kabına alın kahveli soğuk sütü ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Bisküvileri küçük parçalara bölüp krem şantiye ekleyin. Fındıkları ortadan ikiye bölüp karışıma ilave edin. Baton bir kalıba streç filmi serince karışımı doldurun. Derin dondurucuya alarak 2 saat bekletin. Kremayı bir kapta kaynatmadan pişirin, çikolata parçalarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın, kalıptan çıkan dilimlenmiş parfelerin üstüne sos olarak dökün.
MALZEMELER
1,5 su bardağı süt, 2 paket krem şanti, yarım su bardağı fındık, 15 yulaflı bisküvi, 1 yemek kaşığı instant kahve. Sos için 150 gram bitter çikolata, 150 mililitre krema.