Teknoloji her geçen gün gelişse de eskiden bu yana süregelen un değirmeni halen işlevselliğini sürdürüyor. Asırlar önce olduğu gibi, değirmeninde bulgur yarıp, salçalık domates ve üzüm sıkan Muhammed ve Şerife Gülcü çiftçi Burdurlulara hizmet vermeye devam ediyor. Değirmen eleğinin 3 aşamalı olduğunu anlatan Muhammed Gülcü, "Kaynatılmış buğday tavlandıktan sonra öğütülmek üzere değirmene dökülüyor. Değirmende yarılan buğday, bulgur olacak iri taneli ilk eleğe iniyor. Bulgurun incesi kıvılcım ise ikinci eleğe, en son elek de kepeği ayıklıyor. Yani değirmenimize gelen her bir müşterimiz savurma işleminden kurtularak bulguru kıvılcımı ve kepeği ayrılmış olarak alıyor" dedi.
Domates ve biber salçası da yapıyor
Köy usulü olarak biber ve domates salçası da yapan Şerife Gülcü, biber salçasının kilosunu 15, domates salçasının kilosunu da 10 TL'den satıyor.