Balık tezgahlarına hijyen denetimi

Giriş Tarihi: 8.1.2013
Mevsim itibariyle tezgahlarda yerini alan balıkların taze bir şekilde müşteriye sunulması için denetimlerini sürdüren Çubuk Belediyesi veterinerleri ve zabıta ekipleri, tezgahlarda satılan balıkların gıda ve hijyen kurallarına uygunluğunu denetledi. Tezgahlar denetlendi, satıcılara da hijyen ve tazelik konusunda uyarılarda bulunuldu.Deniz ve tatlı su ürünlerinin boy ve türleri bakımından denetimlerinin gerçekleştirdiğini belirten Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, "Rutin olarak yaptığımız denetimlerde, halkımızın sağlıklı ve taze ürünlere ulaşmaları öncelikli hedefimiz" dedi. Vatandaşların balık alırken bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Topçu, "Balıkların gözleri parlak olmalı, solungaçları kırmızı renkli olmalı, balığa bastırıldığında parmak gömülü kalmamalı. Ayrıca balık alındıktan sonra bekletmeden tüketilmesi gerekmektedir" diye konuştu.
ARKADAŞINA GÖNDER
Balık tezgahlarına hijyen denetimi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz