X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Geleceğin 'usta'ları
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Geleceğin 'usta'ları

  • Giriş Tarihi: 9.1.2013

Çankaya Aliye Yahşi Kız Teknik ve Meslek Lisesi, geleceğin 'usta'larını yetiştiriyor. Okul, giyim, yiyecek-içecek, grafik tasarım, çocuk gelişimi, bilişim, güzellik ve saç bakım eğitiminde iddialı

Bu okulda her gün mis gibi yemek kokuları hissediliyor, dikiş-nakış sesi yükseliyor, fön makinesi ise hiç susmuyor… Çankaya Aliye Yahşi Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'nde geleceğin 'usta'ları yetişiyor. İsteyen öğrenciler lisenin ardından üniversiteye giderek alanlarında 'uzmanlaşıyor' isteyenler ise mezuniyetin hemen ardından sektörde işbaşı yapıyor.

YENİ BİNA yapıldı

Kerpiçten yapılan bina 1942 yılından itibaren ilkokul olarak eğitim- öğretime başladı. 1968'den sonra Balgat Pratik Kız Sanat Okulu'na dönüştürülen okul, 1995'e kadar zor şartlarda eğitim-öğretime devam etti. Okulun içler acısı durumunu gören hayırsever Aliye Yahşi, yeni okul binası yaptırarak, 8 Mart 1995'te açılmasını sağladı.

İKİ AYRI TÜRDE EĞİTİM

Dünya Kadınlar Günü'nde eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılışı yapılan okula, Aliye Yahşi Kız Meslek Lisesi adı verildi. Hükümetin 'meslek liselerine' teşvik edici projeleriyle öğrenci sayısının artması üzerine okula ek bina inşa edildi. İki ayrı türde eğitim veren okulda Anadolu Meslek Lisesi'ne öğrenciler SBS sınav sonucuyla yerleşiyor. Meslek Lisesi'ne ise sınavsız kayıt yapılıyor.

KARAKALEM ÇALIŞIYORLAR
"Grafik ve Fotoğraf Alanı"nda "Grafik" ve "Fotoğraf" dalları bulunuyor. Öğrenciler bilgisayar ortamında grafik çizimini öğreniyor. Öğrencilerin el becerisi kazanması için aynı zamanda derste 'çizim' yaptırılıyor. En son sınıfta bir şişe ve demliğin resmini karakalem olarak çizen öğrenciler, bu alandaki yeteneklerini konuşturuyor.

MİS GİBİ KOKU YAYILIYOR
Okuldaki en zevkli bölümlerden biri "Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı"… Turizm ve gıda sektöründe çalışma imkanı bulan gençlere, "Mutfak", "Pastacılık", "Servis", "Bar", "Host-Hosteslik" dallarında eğitim veriliyor. Özellikle "Pastacılık" dalında uzmanlaşan gençler her gün mutlaka birden fazla yemek çeşidi yapıyor.

DÖNER SERMAYEYE KATKI
Giyim Üretim Teknolojisi Alanı'ndaki öğrenciler dışarıdan gelen taleplere de yanıt veriyor. Firmalardan gelen talepleri de karşılayan liseliler, hem günlük ücret alıyor hem de döner sermayeye katkıda bulunuyor. Yakın zamanda ünlü bir marka için mutfak önlüğü, masa örtüsü, servis ve peçetelik üretmeye hazırlanan öğrenciler, yetenekleriyle dikkat çekiyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.