Ankaralılar, 2012 yılında sebzede en çok domates, meyvede ise karpuz tüketerek alışkanlıklarını sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre geçen yıl Ankara'da 123 bin 305 ton ile en çok domates tüketildi. Domatesi patates ve salatalık izledi. 2011 yılında da aynı üçlü en çok tüketilen sebzeler listesinin başında yer almıştı. Bu ise Başkentliler'in tüketim alışkanlıklarında değişiklik olmadığını gösterdi. 2012 yılında en çok tüketilen diğer sebzeler ise 64 bin 502 ton ile kuru soğan dördüncü, 46 bin 474 ton ile patlıcan beşinci sıraya yerleşti.
MEYVEDE KARPUZU SEÇTİK
Ankara'da yaşayan vatandaşların meyve tercihi 2012 yılında karpuz oldu. Geçen yıl 146 bin 291 tonluk tüketimle en çok karpuzu tercih etti. Bunu ise 71 bin 910 tonluk satışla kavun, 71 bin 381 tonluk satışla portakal izledi. Tüketilen meyve sıralamasında elma dördüncü, mandalina ise beşinci oldu.