Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beyaz ekmeğin sofralardan kaldırılması çağrısına fırıncılardan tam destek geldi. Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, esnafın uzun zamandır beyaz un yerine daha kepekli undan ekmek imal ettiğini belirterek, "Başbakan'ın çağrısını destekliyor, teşekkür ediyoruz. Ekmekteki israfın önüne geçilmesi için de gramajların düşürülmesini istiyoruz. Şu an ekmek en az 250 gram üretiliyor. Daha önce 50 gramdan başlayarak üretim yapılıyordu. İsrafın önüne geçilmesi için mutlaka gramajın serbest bırakılması gerekli" dedi.
HAS BUĞDAYI ÖNERDİ
Başbakan Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası için düzenlediği törende yaptığı konuşmada, beyaz ekmeğin sofralardan kaldırılması gerektiğini belirterek, "Artık has, samimi buğday unundan ekmek üretelim. Bunun yanında kepek oranı yüksek ekmeği sofralarımıza getirelim. Gıda bunda, güç bunda, kuvvet bunda. Şimdi bunların adımını atıyoruz" demişti. Erdoğan, Türkiye'de her gün 1500 ton, yılda 550 bin ton ekmek israf edildiğini vurgulamıştı. Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, Başbakan Erdoğan'a ekmekle ilgili açıklamaları nedeniyle teşekkür etti. Esnafın beyaz ekmek yapılan TİP 550 un yerine daha kepekli un olan TİP 650 ve TİP 850 unlarını kullandığını ifade eden Alnıaçık, "Bu ekmeğin kepek oranı daha fazla. Beyaz ekmek zaten sofralarda eskisi gibi yok. Biz bu konuda atılacak adımlara destek vermeye hazırız" diye konuştu.
"YILLARDIR ANLATIYORUZ"
Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar da Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını desteklediklerini bildirdi. Halk Ekmek olarak beyaz ekmek yerine tam buğday unu ve kepekli ekmeğin sağlık açısından önemini yıllardır anlattıklarını hatırlatan İlkbahar, "Çalışmalarımızın Başbakan tarafından tavsiye edilmesi doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.