Hükümetin süt tüketiminin artırılmasına yönelik başlattığı "okul sütü projesi" ile besicilere hayvan başına verdiği desteğin ardından kırmızı et için de benzer bir çalışma yapılması istendi. Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, et tüketiminin gelişmiş ülkelerin çok gerisinde olduğunu belirterek, Kurban Bayramı'ndan bu yana satışlarda ciddi düşüş yaşandığını söyledi. Yalçındağ, "Türkiye'de kişi başına yıllık kırmızı et tüketimi 15 kilo düzeyinde kalıyor. Avrupa ve diğer ülkelerde tüketim bunun 3-4 katı düzeyinde" dedi.
OLUMLU YANSIYACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha fazla çocuk için ailelere kreş desteği verilmesine yönelik açıklamalarını da olumlu bulduklarını ifade eden Yalçındağ, şöyle devam etti: "Bu destekten memnunuz. Ancak kreş yerine ailelere gıda desteğinin daha yararlı olacağına inanıyoruz. Bunun yapılması durumunda kırmızı et tüketiminin artacağını, çocukların ve ailelerin beslenme kalitesinin yükseleceğine inanıyoruz. Gıda desteği sağlanması durumunda iç piyasanın canlanacağını, ödenecek KDV'ler nedeniyle devletin gelirlerine de olumlu yansıyacağını düşünüyoruz."