Süha'nın Yeri, döner seven Ankaralılar'ın vazgeçemediği adreslerden biri… 150 yıllık geçmişe sahip mekan, 4 kuşaktır aile şirketi olarak hizmet veriyor. Bestekar Sokak'taki yerinden ayrılıp, Esat'a taşınan restoran, daha büyük bir alanda müşterilerini ağırlıyor. Kömür ateşinde pişirilen ve sinirleri tek tek ayrılan etten yapılan meşhur Ankara Döneri'ni yemek isteyenler, şimdi Esat'a gidiyor.
ÖĞLE SERVİSİ UZALTILDI
Bestekar Sokak'taki dükkan küçük olduğu için öğlen iki saat servis sunan Süha'nın Yeri, yeni yerinde bu uygulamaya son verdi. Öğle servisine yetişemeyen döner tutkunları, bu lezzeti tatmak için bir gün sonrayı beklemek zorunda kalıyordu. Şimdi daha geniş ve rahat bir mekanda hizmet sunan restoran, servis saatini 17.00-18.00'e kadar uzattı.
BİR YETMEZ İKİNCİSİ GELSİN
Mekanın 4. kuşak temsilcisi Serdar Elifer, Samanpazarı'nda küçük bir dükkanda bu serüvene başlandığını belirterek, "150 yıllık bir geçmişe sahip olmak bizim için özel bir durum. Hala ilk günkü gibi hizmet vermeye devam ediyoruz. Buradan bir porsiyon yiyerek çıkamazsınız. Mutlaka ikinci porsiyon siparişi alıyoruz. Bizim sadece döner ve köfte servisimiz var" dedi.
YURTDIŞINA SİPARİŞ ALIYORLAR
Etlerin özenle seçip, tüm sinirleri temizlendikten sonra müşterilere sunduklarını açıklayan Elifer, "Etin hazırlanma şekli 150 yıldır hiç değişmedi. Bu nedenle bizlere miras kalan aynı lezzeti koruyoruz. Müşterilerimiz Amerika'ya, Hollanda'ya, Danimarka'ya ve Avusturya'ya giderken döner siparişi veriyor. Siyasilerin, diplomatlar, sanatçılar, sporcular, işadamları ve birçok ünlü isim bizim müdavimlerimiz arasında" diye konuştu.