Hasat öncesi ve sonrası toprak işlemesi yapılmadan direkt anıza ekim Ankara'da yaygınlaşıyor. Toprak işlemesiz ekim çalışmaları 2009'da 158 dekar alanda başladığı, 2012'de ise 2 bin 547 dekar alana ulaştığı belirtildi. Yeni ekim yöntemi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat Şentürk, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, çevre il ve ilçelerin ziraat odası başkanları, ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürleri ile çiftçilerin katıldığı bir törenle tanıtıldı.
BİL Gİ VERİLDİ
Şereflikoçhisar'da hasat sonrası toprakta anız ve bitki artıklarını bırakarak, güneş ve rüzgar etkisiyle nemin kaybolmasını engelleyen, gölge tavına ekim yapılmasını sağlayan, mazot ve zamandan tasarruf sağlayan yöntemle ekim yapılan tarladaki çalışmalar anlatıldı. Muhsin Temel, "Tarım sektörü insanın hayatının devamını sağlayan, vazgeçilmez stratejik bir sektör. Ankara sekiz tarımsal ürünün üretiminde Türkiye birincisi" dedi.