Hem
et tüketip hem de diyet yapmak isteyenler Nusret'e koşuyor. Ankara'nın en önemli mekanları arasında yer alan Nusret Restoran'ın Şefi Özgür Gökçe, havaların ısınmasıyla zayıflamak için diyetisyenlere gidenlerden yoğun talep aldıklarını ifade etti. Özellikle öğle yemeklerinde sağlıklı kırmızı et tüketmek isteyen Ankaralılar'a özel menüler hazırladıklarını anlatan Gökçe, protein yönünden zengin kırmızı etlerin diyetin önemli bir parçası olduğunu hatırlattı.
ÖZEL MÖNÜ HAZIRLANIYOR
Gökçe, kırmızı etin kilo yapmadığını vurgulayarak, "Kilo yapan, etin yanında bilinçsizce tüketilen, bilinçsizce hazırlanan yiyecekler ve bol kalorili içecekler" dedi. Diyete giren müşterilerin 'et yiyerek zayıflıyoruz' dediklerini anlatan ünlü şef, gelen talebe göre etli özel mönüler hazırladıklarını bildirdi. Gökçe, kilosuna dikkat eden müşterilerin sayısında belirgin bir artış gözlemlediğini de vurguladı. Et yemenin insan sağlığı üzerindeki etkisinin artık tartışılmadığını açıklayan Özgür Gökçe, şöyle konuştu: "Bir dönem diyet yüzünden insanlar et yemekten mahrum kaldılar. Kırmızı et magnezyum, demir, çinko, fosfor yönünden zengin. Ayrıca folik asit içerir ve B vitamini içerir. Bütün bunlar da et pişirmenin ne kadar önemli olduğunun göstergeleri."