Ankara İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ankara'nın 26 bin 176 ton ile ıspanak üretiminde Türkiye'de ilk sırada olduğunu bildirdi. İl Müdürü Muhsin Temel, 'memur şehri', 'bürokrasi kenti' olarak bilinen Ankara'nın ilçelerinde çok büyük tarımsal faaliyetler yürütüldüğüne işaret ederek, kimyon, aysberg gibi bazı ürünlerde Başkent'in Türkiye üretiminin yarısından daha fazlasını gerçekleştirdiğini söyledi.
TARIMDA ATILIM İÇİNDE
Türkiye'nin en kaliteli havuçlarının Ankara'da yetiştiğini vurgulayan Temel, son yıllarda tarımda gerçekleştirilen atılıma dikkat çekti. Tarımın vazgeçilmez stratejik bir sektör olduğunun altını çizen Temel, "Son yıllarda desteklemeler çiftçilerimizi daha kaliteli ve verimli üretime teşvik etti. Türkiye bunun meyvesini gayri safi üretim değeri olarak dünyada yedinci, Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde de birinci sıraya yükselerek aldı" diye konuştu.