Ankara
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile birlikte gıda işletmelerine yönelik yürüttüğü temel hijyen eğitimlerine devam ediyor. Pide, simit ve çörek üreticilerine yönelik verilen eğitimlere katılan 106 kişiye sertifikaları törenle verildi. Törende konuşan İl Müdür Yardımcısı Ali Elçin, 2012 yılından bu yana ekmek ve unlu mamul sektöründe çalışan toplam 8 bin 906 kişiye eğitim verildiğini belirterek Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile getirilen mevzuat hükümleri kapsamında eğitimlerin devam edeceğini söyledi. Eğitimlerin sadece ekmek ve unlu mamul sektöründe çalışanlarla sınırlı olmadığını dile getiren Elçin, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen projede de 1613 öğretmen ve öğrenciye eğitim verdiklerini belirtti. Çalışanlardan eğitimde anlatılanları harfiyen uygulamalarını da isteyen Elçin, sertifikaların hayırlı olmasını diledi. Tören pide, simit ve çörek sektöründe çalışanlara sertifika verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.