X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER ALİ ERDOĞAN: Aşçı iyi ya malzeme
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

ALİ ERDOĞAN: Aşçı iyi ya malzeme

  • Giriş Tarihi: 9.7.2013

Yeni sezon yeni umut demektir… Umutlar yeşerir… Kıpır kıpır olur… Çünkü yeni bir umutla yola çıkmıştır. Kendine göre bir yol haritası çizmiştir… Bu yol haritasını çizerken kafasında bir düşünce hakim olmuştur… İşte yeni sezona yeni bir umutla ve hedefle hazırlanan Gençlerbirliği'nin Bolu kampını SABAH Ankara Yayın Yönetmeni Osman Altınışık, spor yazarı arkadaşlarım Yusuf Yalkın, Hasan Ötkün ve Ali Öcal ile birlikte ziyaret ettik… Kampı kendime göre değerlendireceğim… Teknik Direktör Metin Diyadin'i yakından tanıyan birisiyim… Sözünü hiçbir zaman esirgemez, doğruları söyler… Dik duruşludur, taviz vermez… Futbolculuk döneminde formayı hak ederek aldığı gibi, teknik direktörlük döneminde de formayı hak edene verir… Adaletlidir… Diyadin bir hedef için gelmişti. Geçen sezonki kadro korunacak ve yapılacak takviye ile Avrupa kupalarına gitmekti. Kadro korundu mu hayır… Üç önemli futbolcu gitti… Takımın kilit noktalarında görev yapan stoper Aykut Trabzonspor'a, orta saha oynayan Azofeifa ve ikinci yarı takımına katılmasına rağmen attığı gollerle tam bir santrafor olan Vleminckx ile takım kaptanı Cem Can Kayseri Erciyes'e gönderildi. Her futbolcu gidebilir. Ancak giden bu futbolcuların yeri gidenleri aratmazsa bile onlara yakın transferlerle takviye yapılması gerekiyor. Kadroya baktığımda Diyadin'in işinin zor olduğunu gördüm… Şimdi bu kadro ile başarılı olundu mu Başkan İlhan Cavcav kendisine pay çıkartacak, başarısız olundu mu fatura Metin Diyadin'e kesilecek… Yapma be İlhan abi… Bazı futbolcuları kulüpte tutamazsın ama gidenleri aratmayacak takviyeler yapabilirsin. Her zaman söylediğin bir söz var: "Pahalı transferlerle şampiyonluk olunmaz" Doğru. Ama kaliteli transferlerle başarı yakalanır. Bolu'nun nefis doğa havasında lezzetli yemekleri yerken, o yemekleri pişiren aşçıyı göz önüne getirdim… Mekan sahibi tüm malzemelerin organik ve kaliteli olduğunu söyledi. Böyle olunca da aşçıya lezzetli ve damak tadı veren yemekleri pişirmek kalıyor. Diyadin'i de bir aşçı olarak düşündüm. Aşçının iyi yemek yapabilmesi,müşterileri memnun edebilmesi içinde iyi malzeme verilmesi gerekir. Metin Diyadin'in elindeki malzemeyi gördüm… Yapabileceği bir şey yok… Sezon başı belki de karamsar bir tablo çizdim… İlhan ağabey… Gençlerbirliği Cumhuriyet ile yaşıt b ir kulüp… O kulübün 35 yıllık başkansın… Gençlerbirliği ne yaptı? İki Türkiye kupası kazandı… Bir kez Avrupa kupasında çeyrek final oynadı. Şu anda Başkentin Spor Toto Süper Lig'de tek takımı olmanın gururunu yaşıyorsun… Bizler ise Gençlerbirliği'nin başarısıyla gurur duymak istiyoruz… Sakın alınma, kimseye de kanma. Çünkü aşçın iyi, mutfakta kaliteli malzemeyi bekliyor…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.