EZOGELİN ÇORBASI
YAPILIŞI
Kırmızı mercimeği ve pirinci yıkayıp üzerine 5-6 bardak su döküp haşlayalım. Doğradığımız soğanları ayrı bir tencerede sıvıyağ dökerek kavuralım. İçine sırasıyla un ve salça ekledikten sonra kıvamını açmak için soğuk su ilave edelim. Haşladığımız mercimeği ve pirinci tenceremize alıp üzerine nane, tuz ve pul biber ilave edip 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
1 bardak kırmızı mercimek
2 çorba k. pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı karışık salça (domates ve biber)
Zeytinyağı
Pulbiber, nane, karabiber ve tuz
PATATESLİ SULU KÖFTE
YAPILIŞI
İlk olarak yemeğimizin köftelerini hazırlayalım. Kıymanın üzerine bulgur, karabiber ve biraz da tuz ekleyerek iyice yoğuralım. Ufak ufak yuvarladığımız köfteleri içerisine un serptiğimiz kaba alarak una bulanmalarını sağlayalım. Sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Domates salçasını ilave ederek kavuralım, küp küp doğradığımız patatesi ekleyerek biraz daha kavuralım. Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim. Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ilave ederek, tuz ve baharatını ilave edelim.
MALZEMELER
250 g kıyma
3 adet orta boy patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar un
Tuz, karabiber
Pul biber,