X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 12.7.2013

NANE ÇORBASI
MALZEMELER
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
Bir tatlı kaşığı nane
Bir çay kaşığı kimyon
Bir çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt

YAPILIŞI
Yoğurdu suyla karıştırarak ayran haline getiriniz ve sarımsağı dövünüz. Önce sıvı yağ ve un u pembeleşinceye kadar kavurup üzerine salça, sarımsak ve baharatları eklenerek 20 saniye kadar karıştırınız. Kavrulmuş karışımın üzerine ayran haline getirdiğimiz yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak dökünüz. Kaynayana kadar karıştırınız.

PATLICAN KEBABI
MALZEMELER
1 kilo Patlıcan
500 Gram et
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber
2 adet patates
1 tutam karabiber ve tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 baş sarımsak

YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyup, kalın dilimler halinde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Patlıcanların suyunu sıktıktan sonra kızartma yağına atıp hafif pembeleşene kadar kızartın. Patatesleri de soyup kalın küpler halinde doğrayıp, çok az kızartın. Kızartılmış malzemeleri yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerinde biraz beklettikten sonra yayvan bir tencereye alın. Başka bir tencerede 1 çorba kaşığı soğan ve sarımsakları ve biberleri doğrayıp kavurduktan sonra etleri de atın ve hafif yumuşayana kadar pişirin. Etler suyunu çektikten sonra domates, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyin. Pişen etleri de patlıcanların üzerine yayın ve 2 bardak suyu ilave ettikten sonra patlıcanlar ve etler pişene kadar pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.