MANTAR ÇORBASI
Tereyağını tencereye alıp çok minik minik doğradığınız soğanları kavurun. Ardından ununu ekleyip kokusu gidinceye kadar onu da kavurun. Çırpma teli ile karıştırarak soğuk suyu yavaş yavaş ilave edin. Bu aşamada unun topak olmamasına özen gösterin. Sütünü de ekleyip, ardından ince ince enine doğaradığımız mantarları ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. 10 dakika kaynadıktan sonra çorbamız servise hazır. Serviste üstünü maydanoz ya da nane ile süsleyebilirsiniz.
MALZEMELER
1 kase mantar
1 orta boy soğan
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı un
1 paket et suyu bulyon
3 yemek kaşığı tereyağı
ALİ NAZİK
YAPILIŞI
Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın, yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun. Ardından doğranmış yeşilbiber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin, domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin, tuz ve karabiberini ayarlayın. Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin, kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın, diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın, yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın, ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak birbirine iyice geçmesini sağlayın, tuz karabiber ekleyin. Servis için beğendiyi servis tabağına alın, üzerine sıcak kıymadan ekleyin. Domates ve yeşilbiberlerle süsleyin.
MALZEMELER
600 g patlıcan(3-4 orta boy)
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kıyması İçin n 250 g orta yağlı kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet yeşilbiber
3-4 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası