Nusr-Et,
Ramazan'da Ankaralılar'ın buluşma yerlerinden biri oldu. Nusr-Et Steakhouse Şefi Özgür Gökçe, oruç tutanların sağlıklı beslenmesinin önemine değinerek, "İftarda mutlaka kırmızı et tüketerek sağlığınızı koruyun. Oruç tutan kişiler yaklaşık 17 saat aç kalıyor. Bu nedenle iftar ve sonrasındaki beslenme özellikle gün boyu ayakta kalan, çalışanlar için önemli" dedi.
B12 İÇİ N ÇOK ÖNEMLİ
İftarda kırmızı et yiyenlerin gün boyunca kaybettikleri protein ve vitaminleri tekrar kazanabileceklerini ifade eden Gökçe, şunları söyledi: "Kırmızı et kalp sağlığı için çok yararlı. Kırmızı ette çok fazla miktarda B 12 vitamini bulunuyor. B12 eksikliği kalbi olduğu kadar beyni de etkiliyor. Yeterince kırmızı et yenilmezse kaslar küçülüyor. Bu da çok sağlıklı bir şey değil. "
AÇIK HAVADA İFTAR KEYFİ
Şef Özgür Gökçe, Ankara Nusr- Et'te iftar açmanın ayrı bir zevk olduğunu da anımsatarak, "Geniş bahçemizde aileler için geniş iftar sofraları hazırlıyoruz. Özellikle çocuklar ailece iftar açmanın heyecanını doyasıya yaşıyor" dedi. Gökçe, sıcak Ankara akşamlarında bahçelerinin serin olduğunu bildirdi.