BAMYA ÇORBASI
MALZEMELER
2 dizi kurutulmuş bamya
250 gram minik doğranmış kuzu eti
1 orta boy soğan
1 dolu kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 salkım koruk (1 limon)
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Bamyaları kurumuş tüyleri gitsin diye elinizde ovalayın. Limonlu sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kuzu etini minik doğrayın ve 10 dakika kadar haşlayın. Tereyağı ve sıvıyağı tencerede eritip hafif kızdırın, minik küpler halinde doğranmış soğanı rengi değişmeden diriliği gidene kadar kavurun. Salçaları ilave edin soğan ve salçayı 5 dakikaya yakın kavurun. Haşlanmış bamyaları ve kuzu etini ilave ederek 1-2 kez döndürün, istenilen kıvama gelene kadar pişirin.
KUZU ŞİŞ
MALZEMELER
600 g kuzu kuşbaşı
150 ml ayçiçek yağı
100 gr soğan (ince doğranmış)
1 kurutulmuş defne yaprağı
15 ml (1 çorba k.) ayçiçek yağı
Taze çekilmiş karabiber
3 orta boy domates
5 adet sivribiber
YAPILIŞI
Bir kabın içinde kuşbaşı kuzu etini,soğanı,ayçiçek yağını,defne ve kekiği karıştırın.Etleri bu marinatta 24 saat,ara sıra karıştırarak,dinlenmeye bırakın.Bu arada domates ve çekirdekleri ayıklanmış sivribiberleri bir şişe dizin. Izgara telini 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Etleri şişe dizip,her iki yanını tuzlayıp biberledikten sonra ızgaranın üzerine koyup,bir defa çevirerek her iki yanını da yaklaşık 7-8'er dakika etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin. Pişerken üzerlerine ara sıra fırça ile ayçiçek yağı sürün.