X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 19.7.2013

BROKOLİ ÇORBASI
MALZEMELER
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 kase brokoli
2 kabak
Yarım limon
1 su bardağı et suyu
Su ve tuz Üzeri için: n 1 yemek kaşığı, tereyağı

YAPILIŞI
Sıcak suyu tencereye alalım. Yoğurt ve unu çırpıp üzerine limon suyunu ilave edelim. İlk etapta, soğuk su koyalım, karıştıralım. Daha sonra sıcak su ilave edip karıştıralım. Tencereye koyalım. İçine et suyunu da katıp, kaynamaya bırakalım. Daha sonra incecik kıydığımız brokolileri ekleyelim. İnce kıydığımız kabak ve tuzunu de koyalım. Brokoli ve kabak pişince ocaktan alalım. Servise sunacağımız zaman, tereyağını eritip brokoli çorbasının üzerine dökelim.

PEYNİRLİ TAVUK
MALZEMELER
1 tavuk göğsü
125 gram hellim peynir
2 soğan
1 domates
2 biber
1 kırmızı biber
1 kase mantar
Biberiye
Karabiber, tuz
Sıvıyağı

YAPILIŞI
Öncelikle soğanları piyazlık doğrayalım, tencereye alalım. Küp doğranmış tavuk eti ve sıvıyağı ilave edip sote edelim. Üzerine doğranmış mantarı ilave edip kavuralım. Doğranmış biberi ekleyelim. Karıştırarak kavurmayı sürdürelim. Hellim peynirini küp doğrayıp yemeğe katalım, kavurmaya devam edelim. Küp doğradığımız domates ve biberiyeyi ekleyelim. Tuzu ve baharatlarını ayarlayıp pişmeye bırakalım.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.