Tavuk suyu çorba
1 tavuk göğsü
1 tavuk but
2 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tavuk butunu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğanla birlikte haşlayın. Haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. Unun kokusu gidene kadar kavurun. Tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin. (Toplam 2 litre olacak kadar). Bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin. Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. Çorbanın suyunu kontrol ederek tuzunu ayarlayın. 10 dakika pişirin. Bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin. En son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin.
Yoğurtlu mercimek kavurma
1 su bardağı yeşil mercimek
1 kuru soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Kimyon
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tuz
Yeşil mercimeği haşlıyoruz ve süzüyoruz. Bir tavada soğanı yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağda kavuruyoruz. Kavrulan soğanın üzerine haşlanan yeşil mercimeği ekleyip karıştırıyoruz. Salçayı ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Dilerseniz yarım çay bardağı kadar su ekleyip kapağını kapatıp biraz pişmeye bırakabilirsiniz. Suyunu çekince yemeğiniz hazır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapıyoruz.