AŞ ÇORBASI
YAPILIŞI
Kıymayı, tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin. Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Et suyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin. Kaynayınca mercimek ve nohudu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 soğan, Nane
1 çorba kaşığı salça
150 gr. kıyma, 1 bardak erişte
1 et suyu tableti, karabiber, tuz
1 su bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı yeşil mercimek
MANTARLI TAVUK SOTE
YAPILIŞI
Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Bir tavada yağı kızdırın. Doğranmış tavukları ilave edip, tavuk kendi suyunu salıp, çekinceye kadar kavurun. Ardından küp küp doğranmış soğanı,sarımsağı ve mantarı ilave edin. Malzemeler pişinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış kırmızı biberleri, yeşil biberleri ve domatesleri ekleyin. suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra tuzunu ve baharatları ekleyin. Malzemeler istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.
MALZEMELER
1 adet tavukgöğsü
1 kase doğranmış mantar
2 adet kırmızıbiber
2 adet köy biberi
1 adet soğan
1 adet domates
3 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, kırmızıbiber