UN ÇORBASI
YAPILIŞI
Sıvı yağ ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça eklenerek tekrar kavurmaya devam edilir. Kavrulan karışımın üzerine su eklenir ve yavaş yavaş karıştırılır. Kaynayıncaya kadar karıştırılıp içindeki tortular kaybedilir. Kaynadıktan sora altı kısılır ve 1 dakika kaynatılır. Altı kapatılır ve sıcak servis edilir.
MALZEMELER
3 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
SULU TAVUK BUDU
YAPILIŞI
Tavuk butları, iyice yıkanıp temizlendikten sonra bir tencereye alınır. Üzerine sıvı yağ eklenerek kısık ateşte pişirilir. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Tavuklar piştikten sonra altı kapatılır. Ayrı bir tencerede şekildeki gibi doğranmış soğan ve biberler 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte kavrulur. Ardından salça eklenir. Salça iyice eriyince patatesler eklenir. 4-5 dakika bu şekilde kavrulur. Daha sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar ılık su eklenir. Kaynadıktan sonra tuzu eklenerek altı kısılır. Patatesler biraz yumuşayana kadar kaynatılır. Ardından kabukları soyulup küp doğranmış domatesler eklenir. Domateslerle 5-8 dakika daha kaynadıktan sonra daha önce pişirdiğimiz küçük tavuk butları eklenir. İyice piştikten sonra altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.
MALZEMELER
Yarım kg küçük tavuk budu
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1 büyük soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 adet yeşil biber
1,5 yemek kaşığı d. salçası
3-4 adet orta boy patates
2-3 adet domates, tuz, nane