YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
YAPILIŞI
Yeşil mercimekleri 15 dakika haşlayın. Mercimekleri süzün. Ardından soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye yağ koyup soğanları ve salçayı kavurun. Daha sonra sıcak suyu ve mercimekleri ilave edin. Arzuya göre erişte de koyabilirsiniz. Bu şekilde çok lezzetli oluyor. Pişmesine yakın tuzunu da ilave edip nane ve istediğiniz baharatlarla çorbanızı servise sunun.
MALZEMELER
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı yeşil mercimek
Kuru nane, tuz
8 su bardağı sıcak su
ETLİ KARNIYARIK
YAPILIŞI
Kuşbaşı etleri yıkayın kenara alın. Tencereye bir yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı koyup, kızdırın. Etleri koyun. Üzerine sirke döküp, karıştırın. Kısık ateşte etleri kendi suyuyla yumuşayana kadar pişirin. Diğer yandan patlıcanları alacalı soyun. Saplarını kesip, ikiye bölün. Yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın. Tavaya bol sıvıyağ koyun. Patlıcanları rengi turuncu oluncaya kadar kızartın. Daha sonra kağıt havlu üzerine alın. Tavaya zeytinyağı koyun. İnce ince doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun. Biberleri, daha sonra domatesleri ilave edin, kavurun. Son olarak etlerinizi koyup, 2-3 dakika pişirin. Tuzu, karabiberi ve ince ince doğranmış maydanozları ekleyip, karıştırın. Patlıcanları fırın kabına yerleştirin. Ortalarını etli harç ile doldurun.Hazırladığınız etli karnıyarık yemeğinizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verip, pişirin.
MALZEMELER
3 kemer patlıcan
250 gr kuşbaşı doğranmış et
1 orta boy kırmızı biber
1 orta boy yeşil biber
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 orta boy domates
1-2 tutam maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber