X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 3.8.2013

TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER
1 adet but, 1 adet kuru soğan
1 su bardağı tel şehriye
1 adet havuç orta boy
1 adet patates orta boy
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
1 çay bardağı nohut

Tavuğu bütün olarak kaynayan suyun içine bırakın. 4 parçaya böldüğünüz soğanı da üzerine ilave edip haşlayın. Tereyağını bir tencereye alıp rendelediğiniz havuç ve patatesi soteleyin. Ayrı bir kapta tereyağını ve unu kavurun. Tavuk suyunu havuç ve patatesin olduğu tencereye ilave edin. Unlu karışımı azar azar karıştırarak tavuk suyuna koyun. 2 diş dövülmüş sarımsağı da ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 su bardağı tel şehriyeyi ve derisi alınan tavuk etlerini küçük parçalara ayırdıktan sonra tencereye koyun. Son olarak tuzunu ayarlayın ve 1 çay bardağı haşlanmış nohudu ilave edip kaynamaya bırakın.

BEZELYELİ PATATES YEMEĞİ
MALZEMELER
Yarım su bardağı taze bezelye
4-5 patates
1 kaşık domates salçası
1 soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım litre ılık su

Orta boy bir tencere içine yağı döküp soğanı da ince doğrayıp pembeleşene kadar kavurun. Patatesleri güzelce yıkayıp ortadan ikiye ayırıp küp küp doğrayın. Kavrulan soğanların üzerine salçayı ilave edip doğranan patatesleri karıştırın. Üzerine suyumuzu döküp kaşıkla malzemeyi çeviriyoruz. Üzerine bezelyeleri, tuz ve baharatı da attıktan sonra orta ateşte suyunun kaynamasını bekleyin. Suyu kaynayınca kısık ateşte 20-25 dk pişirin.