İnsanların en temel gıda maddelerinin başında gelen ve zevkle yenen ekmekte, Başkentliler'in ilk tercihi haline gelen Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 20 ayrı çeşit ve tatta ürünün üretimini gerçekleştiriyor. Başkentliler'in yoğun ilgisiyle karşılanan ve sofralarını süsleyen, beslenme çantalarını dolduran, her yaşa yönelik çeşit çeşit Halk Ekmek ürünleri, vatandaşların vazgeçilmezi oluyor.
KAL İTELİ VE UCUZ
Hijyen, sağlık, kalite ve ucuzluğu bir arada buluşturan Halk Ekmek Fabrikası'nın birbirinden faydalı normal, köy, taş değirmeni unu tam buğday, kepekli, cabata, çavdarlı, halk somun, tıbbi, roll, tuzsuz, minik fındıklı, şampiyon, mini ruşeymli ekmekleri sofralara sağlık taşıyor. Ayrıca simit, poğaça, grisini, galeta unu, kandil simidi ve çorbalık galetadan oluşan birbirinden değişik tat ve faydadaki çeşitleri ve Ramazan Ayında çıkardığı özel pide ile her gün Başkentlilerin sofralarında yerini alıyor.
Sağlık deposu ürünlerden bazıları ve faydaları şöyle:
NOR MAL EKMEK: Halk Ekmek Fabrikası'nın ve sofraların gözdesi normal ekmek, insanların beslenmesi açısından çok önemli bir yere sahip. Kolesterolü azaltıcı etkisinin yanı sıra damar sertliğini önlemeye yardımcı oluyor.
KEPEKLİ EKMEK: Normal ekmek formülasyonuna yüzde 20-25 kaba ve kırmızı renkli kepek ilave edilerek üretilen ve vücutta kilo artışını önlemek, bağırsağın hızlı çalışmasını sağlayarak, bağırsak kanseri olma riskini azaltmak, kalp damar sertliğine direnç sağlamak, kabızlığı yok etmek gibi etkileri görülen Kepekli Ekmeğin, enerji değeri düşük olup insana doygunluk veriyor.
KÖY EKMEĞİ: Buğdayın yüzde 98'inden elde edilen tam buğday ununun ve kepeğin karışımıyla oluşan doğal köy ekmeği uzun süre tok tutuyor. Diş ve kemik gelişimine yardımcı olan bu ekmek, çocuklarda öğrenme ve algılama yeteneğini de geliştiriyor.
ÇAVDARLI EKMEK: İçerdiği diyet lifi sayesinde sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağladığı gibi, kan şekerinin ve kolesterolün yükselmesini de önlüyor.
ŞAMPİYON EKMEK: Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan bu ekmek, günlük mineral, protein ve enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılıyor.
MİNİ RUŞ EYMLİ: İçeriğinde yüksek miktarda A, E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yağ asitleri, proteinler ile çinko, manganez ve krom bulunan bu ekmek tam bir vitamin deposu.