Turşu üreticileri denetimden geçiyor. Çubuk'ta 12-15 Eylül günleri arasında düzenlenecek Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali öncesi ilçedeki turşu imalathanelerine yönelik denetimler arttı. İlçeyle adı özdeşleşen 'Çubuk Turşuları'nın hazırlıkları devam ederken belediye ekipleri üretim noktalarında denetim yapıyor.
"KATKI MADDESİ YOK"
Yetkililerinden Bekir Kılınç, "Daha önce belirlediğimiz 100 puanlık bir kriterimiz bulunuyor. Bunlar içerisinde sebzelerin özellikleri, salatalıkların ve diğer sebzelerin yıkanma şekilleri, personel, iş yeri ve kullanılan ekipmanların hijyeni gibi maddeler bulunuyor. 'Çubuk Turşusu'nun en önemli özelliği içerisinde her hangi bir katkı maddesi olmadan doğal sebzelerden yapılıyor olması" diye konuştu.
"TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
Sezon itibarıyla turşuculara yönelik denetimlerin artırıldığını kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise şöyle konuştu. "Yapılan denetimlerde kurallara uyan ve her konuda örnek teşkil eden işletme sahiplerine teşekkür ediliyor. Uluslararası marka haline gelen, adına festivaller düzenlediğimiz turşunun kalitesini korumak, lezzetinden ödün vermeden üretilmesini sağlamak amacıyla bu kontrolleri sürekli yapmak zorundayız."