Ankara
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte kantin denetimlerine hız verdi. Çalışanların kişisel temizlik ve hijyen kurallarına uyup uymadıklarını, gıdaların uygun şekilde muhafaza edilip edilmediğini ve ürünlerin son kullanma tarihlerini titizlikle kontrol eden denetim ekipleri özellikle kaşar, sucuk gibi tost ve ekmek arası yiyeceklerin yapımında kullanılan gıdaları da gözden kaçırmadı. Ankaralılar'ın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını temin etmek amacıyla aralıksız olarak sürdürdükleri denetimleri, kantinlere yönelik olarak artırdıklarını belirten İl Müdürü Muhsin Temel, kantinlerin sıkı denetlenmesiyle gıda güvenliği konusunda çok önemli bir mesafe alınacağını söyledi. Özellikle çocukların gıda zehirlenmelerine daha hassas olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Temel, denetimlerin titizlikle devam ettiğini ve en küçük bir aksaklığa bile kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi.
Taviz yok
Muhsin
Temel, "Özellikle kullanılan kaşar, sucuk, köfte ve tavuk gibi malzemelere dikkat edilmiyor. Bu malzemeler gıda güvenliği açısından çok önemli. Denetimlerde üzerinde titizlikle durduğumuz konulardan biri de temizlik ürünlerinin yönetmeliğe uygun olup olmadığı Gördüğümüz eksikliğe kesinlikle taviz vermeyiz" dedi.