Ankara Nusr-Et'in Şefi Özgür Gökçe, sonbaharla Ankara'da bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının hareketlendiğini, bunun da kendilerine de yansıdığını söyledi. Gökçe, "Başkent'te et sezonu açıldı. Mönümüzde sonbaharda doğal olarak elde ettiğimiz en özel kuzu ve süt dana etleri var" dedi. Tatil döneminde insanların genellikle hafif beslendiklerini ve genellikle balık ve sebzeyi tercih ettiklerini anlatan Gökçe, "Sonbahar, Ankaralı için aynı zamanda et sezonunun da başlangıcıdır. Müşterilerimiz etlerimizi o kadar özlemişler ki tatil dönüşü yoldan telefonla arayarak yer ayartanlar var" diye konuştu.
EN İYİ ET SONBAHARDA
Yeni sezon için yaptıkları hazırlıklar hakkında da bilgi veren Gökçe, "Sonbahar aynı zamanda yetiştirdiğimiz hayvanların kesiminin de yapıldığı mevsim. En özel kuzu ve süt dana etlerini doğal olarak sonbaharda elde ediyoruz. Çünkü ilkbaharın başında doğan hayvanlar, en doğal ortamlarda sağlıklı bir şekilde besleniyor" dedi.
YENİ SEZONDA TEK RAKİP BALIK
Sonbaharda balık sezonunun da başladığına işaret eden Gökçe, özellikle belirli bir yaşın üstündeki Ankaralılar'ın bazı akşamlar balık yemeyi tercih ettiğini söyledi. Gökçe, "Bu durumda tek rakibimizin balık olduğunu söyleyebilirim ama Ankaralılar bu konuda da çok deneyimli. Ankaralı et-balık dengesini çok iyi kuruyor. Kırmızı etin faydasını bilen müşterilerimiz bu konuda bizden yardım da istiyor. Çünkü doktorlar hem balık hem et öneriyor" diye konuştu.