Kurban Bayramı'nda et tüketiminin artmasıyla ortaya çıkan rahatsızlıklardan dolayı uzmanlar vatandaşları uyarıyor. Özellikle 'reflü' konusuna dikkat çeken Lokman Hekim Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroloji Uzmanı Dr. Gökhan Kabaçam, "Kurban sofralarında mideye aşırı yükleme yapıldığı için mide esniyor, bu da reflüyü tetikliyor" dedi. Dr. Gökhan Kabaçam, reflünün çok miktarda beslenmeyle arttığını vurgulayarak, "Çok yeme mideyi genişletiyor ve reflüyü tetikliyor. Ne yenilirse yenilsin azar azar ve sık öğünlerle beslenmeyi alışkanlık haline getirilmeli. Yağ, baharat, sos gibi gıdalar, çay, kahve ve sigara gibi içecekler de reflüye yol açıyor. Bayramda bu gıdaların tüketimi ise artıyor. Biz geç saatte yemek yiyip tok karnına yatılmasını önermiyoruz" dedi. Kurban Bayramı'nda sürekli katı yiyecekler tüketildiği için bayramdan sonra vatandaşların en çok kabızlık şikayetiyle geldiğini belirten uzman Kabaçam, "Reflü ve hazımsızlığa bağlı şikayetler nedeniyle daha çok başvuru alıyoruz" diye konuştu.