Soğuk
kış günlerinde en çok tüketilen sebzelerden olan havuç, Ankara tarımında önemli bir yer tutuyor. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara'nın havuç üretiminde Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en kaliteli havuçlarından olan Ankara havucu, kendine has tadı ve aromasıyla aranılan bir üründür" dedi.
HAVUÇ HASADI VERİMLİ
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel, 2012 TÜİK verilerine göre Ankara'nın, 23 bin 820 dekar alanda 132 bin 965 ton üretimle Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını ifade etti. Başta Beypazarı olmak üzere Ankara'nın elverişli bölgelerinde üretimi yapılan havuç hasadında da sona gelinirken elde edilen verim, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Ankara'daki tarım ürünleri içerisinde önemli bir paya sahip olan ve faydaları saymakla bitmeyen havuçta bulunan vitaminler vücudun soğuklara karşı direncini de arttırıyor.