Anse
Gastronomi Günleri'ne katılan Uzman Diyetisyen Başak Seferoğlu, Gıda Mühendisi Aslı Yıldırım ve Şef Ali Çıracı, Türk sofralarının değişmez lezzeti olan ekmek ile ilgili bilinmeyenleri anlattı. Ekmek eğitimine katılan konuklar, buğdayın tarlada yetiştirilmesinden sofralara gelene kadar geçirdiği aşamalar hakkında bilgi edindi. Eğitimde katılımcılara uygulamalı olarak çeşitli unlarla ekmek yapımı gösterildi. Uzman Diyetisyen Başak Seferoğlu, saflaştırılmış tahıllardan yapılan ekmeklerin özellikle B12 dışındaki B vitaminleri bakımından zengin olduğunu ve bilinenin aksine her öğünde tüketilmesi gerektiğini söyledi. Seferoğlu, "Diyete başlayan önce ekmeği keser ancak bu yanlıştır; ekmek sindirim için faydalıdır" dedi.