Türkiye
Aşçılar Federasyonu (TAFED), mutfağa ilgi duyan ya da aşçı olmak isteyenlerin gerekli eğitimi alabilmesi için Aşçılık Akademisi açtı. Beş ve üzeri yıldıza sahip otellerin ödüllü şef aşçılarının verdiği derslerde öğrencilere, Türk ve dünya mutfağının sırları öğretilirken, iş garantisi de veriliyor.
SANATSAL FAALİYET GİBİ
Son yıllarda mutfağa olan ilginin daha da artığını belirten TAFED Başkanı Zeki Açıköz, yemek yapmanın ve sunmanın adeta sanatsal faaliyete dönüştüğünü söyledi. Yemek yapmaya ilgi duyanlardan kurs vermeleri konusunda çok sayıda talep aldıklarını belirten Açıköz, taleplere toplu olarak yanıt vermek için Aşçılık Akademisi'ni açtıklarını söyledi.
EĞİTİM 8 AY SÜRÜYOR
Akademi eğitmenlerinden Şef Aşçı Koray Türk, eğitimlerin, 4 ayı pratik ve teorik, 4 ayı ise 5 yıldızlı otel ve restoranlarda staj olmak üzere toplamda 8 ay sürdüğünü bildirdi. Eğitimde, etlerin işlenmesi, soslanması ve pişirilmesinden, salata, çorba ve tatlılara kadar mutfakla ilgili tüm temel bilgileri öğrettiklerini belirten Türk, aşçılıktan ayrı düzenlenen hobi kurslarında ise pastacılık eğitimi verildiklerini kaydetti.